No-code development: dé toekomst van software- en webdevelopment.

Prototypen, designen en ontwikkelen zonder code? Dankzij no-code development bouwen wij digitaal schaalbare experiences om merken snel te laten groeien.

Wat is no-code development?

No-code development is een baanbrekende software ontwikkeling waarmee je applicaties, websites en andere schaalbare digitale toepassingen creëert zonder kennis van programmeertaal.

No-code betekent niet dat deze software helemaal geen code bevat. Dankzij een visuele editor gebruik je een tussenlaag over de code die al geschreven is. Je herkent no-code tools aan eenvoudige drag-and-drop-oplossingen waarmee je snel apps, workflows en websites bouwt.

Wat maakt no-code development uniek?

Digitaal ontwerpers, visual developers en marketeers kunnen nu zonder kennis van code zelf grensverleggend visueel bouwen.

Voor organisaties betekent dit dat ze sneller en efficiënter digitale oplossingen kunnen laten ontwikkelen die beter zijn afgestemd op de wensen van de eindgebruiker. Dure programmeurs en lange doorlooptijden van projecten zijn hierdoor verleden tijd.

De 9 grootste voordelen van no-code development

Hieronder delen wij de 9 grootste voordelen als je no-code development toepast in je organisatie

01Bouwen zonder programmeurs

Kwalitatief goede programmeurs zijn schaars en duur. Op dit moment staan zelfs 100.000 vacatures open in Nederland.

Stel je voor dat je als marketeer heel eenvoudig binnen een paar uur een nieuwe landingspagina live zet voor een nieuwe campagne of kunt experimenteren met een nieuw idee. Dat je volledig autonoom je leadgeneratie funnel kunt optimaliseren.

No-code stelt je marketingteam in staat om zelf aanpassingen en uitbreidingen te doen, zonder dat je daar een programmeur voor nodig hebt. De leercurve is laag, kennis van code is onnodig.

02Snellere time-to-market

Hapklare drag & drop systemen stellen merken in staat om binnen een paar dagen of weken een digital experience te bouwen en live te zetten dat ook nog eens visueel aantrekkelijk is. Hierdoor zijn zij in staat om sneller te reageren op veranderingen in de markt dan hun concurrenten.

03Merkgedreven experience

Doordat er geen code geschreven hoeft te worden ontstaat er meer tijd voor design en animatie. Hierdoor kunnen organisaties die no-code development toepassen de beste klantervaring bieden die volledig in lijn ligt met de eigen merkstrategie, visie, missie en beloftes die zij doen in de markt. Waarbij de eindgebruiker centraal staat.

04Volledige focus op product-markt fit

Digitaal ontwerpers, visual developers en marketeers hebben geen limitaties en kunnen zelf bedenken, creëren en ontwikkelen. Ze denken mee vanuit het perspectief van de eindgebruiker en doen zelf het development. Hierdoor kunnen zij dankzij experiment gedreven groei een iteratief proces creëren waardoor ze op de snelst mogelijke manier naar een bewezen product-markt fit toewerken.

Geloof ons niet, geloof hen

''Het was absoluut plezierig om van begin tot eind met Cut the Code samen te werken! Het team begreep snel onze zakelijke vereisten en was proactief en flexibel met onze voortdurende ondersteuning en ontwikkelingen."

Ron Simpson

Creatief ondernemer

"Ik zie no-code als een sterke fit met de grootste trend ter wereld: convenience. Scheelt tijd, geld, kennis, gezeik en ervaring vereisten. Dit gaat alleen maar groter worden. Het is de baseline voor de toekomstige diensten en producten."

05Betere SEO en SEA resultaten

No-code websites laden sneller waardoor organisaties beter scoren in Google. Zowel op het gebied van SEO als SEA. Dit komt mede doordat no-code websites aan de achterkant constant worden verbeterd op het gebied van laadsnelheid.

06Dagelijks nieuwe innovatieve no-code tools beschikbaar

No-code is de grootste innovatie binnen software- en webdevelopment. Er bestaan al duizenden no-code tools. Iedere dag komen er nieuwe no-code tools op de markt bij. Deze snelheid kunnen organisaties die werken met custom-made applicaties niet bijhouden. Merken die werken met no-code profiteren van deze innovatieve slagkracht en hoeven niet opnieuw het wiel uit te vinden. Dat voorkomt bovendien veel ontwikkelkosten.

No-code tools integreren met elkaar
No-code tools zijn gemaakt om met elkaar te integreren. Koppel bijvoorbeeld een website met een e-mail marketing database en je social media accounts. Op deze manier gebruiken organisaties geen wirwar aan losstaande tools, maar is alles met elkaar verbonden.

07100% schone code

No-code development is een miljarden industrie, waar al veel grote merken en bedrijven gebruik van maken. Voorbeelden zijn WeTransfer, Bunq, Oreo, Upwork, Avocado Show en Dunkin’ Donuts.

No-code tools maken hun producten geschikt voor miljoenen gebruikers. Hierdoor kunnen organisaties websites en apps bouwen met de zekerheid dat het altijd werkt.

Handgeschreven code is en blijft mensenwerk en daardoor foutgevoelig. No-code tools genereren computer-gegenereerde code en zijn daardoor ongevoelig voor menselijke fouten.

08No-code is veilig en betrouwbaar

No-code platformen worden iedere dag geoptimaliseerd door experts, waardoor producten die gebouwd zijn op deze platformen ook steeds efficiënter worden. Ze voldoen aan industriestandaard beveiligingsprotocollen en zijn daardoor veilig en betrouwbaar. Ook worden no-code platformen automatisch geüpdatet en er komt regelmatig een nieuwe release live.

09Hogere return on investment (ROI)

No-code zorgt ervoor dat je minder afhankelijk bent van development partijen. Marketeers kunnen hierdoor sneller zelf testen, aanpassen, uitbreiden en (door)meten. Dit vergroot de efficiëntie en productiviteit. Dit samen met de kosten die bespaard worden op programmeurs zorgt voor een snelle ROI.

No-code tools

Geloof ons niet, geloof hen

''Het was absoluut plezierig om van begin tot eind met Cut the Code samen te werken! Het team begreep snel onze zakelijke vereisten en was proactief en flexibel met onze voortdurende ondersteuning en ontwikkelingen."

Arnaud Arbezat

Internationaal marketing manager van Caya

"Het team begreep snel onze zakelijke vereisten en was proactief en flexibel met onze voortdurende ondersteuning en ontwikkelingen. Je kunt ze zeker vertrouwen voor complexe projectvereisten, want ze zijn top-notch in hun vakgebied en we kunnen het alleen maar aanbevelen.”

Voor wie is no-code?

No-code development is het meest geschikt voor merken die innovatie ademen en groei gedreven zijn. Waar nieuwe technieken omarmd worden. Organisaties die snelheid en aanpasbaarheid zien als belangrijk competitief voordeel en waarbij visual developers, marketeers en UX-ers de perfecte experience bedenken, creëren en ontwikkelen.

Are you ready to move faster?

We versnellen je merk, vooruit of in een andere veelbelovende richting.

Veelgestelde vragen

01

Hoe groot is de markt voor no-code wereldwijd?

Volgens recent onderzoek van Gartner zal tegen 2025, 70% van de nieuwe tools gebouwd worden met low-code of no-code technologieën, tegenover minder dan 25% in 2020.

02

Hoeveel sneller is no-code?

Het ontwikkelen van applicaties gaat met no-code ongeveer 10 keer sneller dan met traditionele programmeertechnieken.

03

Gaat no-code developers overbodig maken?

Nee, de traditionele developers ontwikkelen de no-code tools, zodat visual developers het door middel van drag-and-drop oplossingen kunnen gebruiken. Ze worden meer facilitators. Daarnaast zijn traditionele developers ook nog nodig bij hoogcomplexe projecten.

04

Wat zijn de meest gebruikte no-code tools anno 2023?

Webflow, Hubspot, Airtable, Notion, Zapier, Typeform, Make, Mailerlite

05

Zijn er goede voorbeelden van no-code websites?

Wij vinden de websites van Upwork, Homerun en Bunq goede voorbeelden van no-code websites.

No-code websites die wij gemaakt hebben zijn o.a. Caya en The Avocado Show.

06

Wat is het verschil tussen no-code en low-code?

No-code en low-code groeien steeds meer naar elkaar toe, maar er zijn wel verschillen. Low-code richt zich op professionele IT-ontwikkelaars, terwijl no-code geschikt is voor iedereen zonder programmeerkennis. Zodat iedereen binnen het bedrijf ermee kan werken.

07

Welke producten kun je allemaal ontwikkelen met no-code?

Er is al ontzettend veel mogelijk met no-code. Denk aan webapps, websites, CRM-systemen, HR-systemen, klantportalen, dashboarding, intranetten en marketingautomation. Hadden we al gezegd dat er super veel mogelijk is?

08

Ik wil zelf starten met no-code, waar begin ik?

Bij de Cut the Code community, de eerste en grootste no-code community van Nederland. Cut the Code is er voor de designers, de developers en de digital savvy’s die willen ontwerpen en ontwikkelen met de beste no-code tools. Met al je vragen kan je terecht in het Slack-kanaal van de community.

Are you ready to move faster?

Cut the Code helpt jou als challenging brand om no-code te integreren in je organisatie. Wij maken digitale schaalbare experiences om jouw merk te laten groeien. Prototypen, designen en ontwikkelen. Zonder code.